woensdag, 23. december 2009 - 13:20

Tweetal berooft man in zijn woning

Enschede

Dinsdagavond 22 december is een 67-jarige man in zijn woning aan de Suze Groeneweglanden in Enschede beroofd. Eén van de twee overvallers is aangehouden en in verzekering gesteld. ‘De politie doet onderzoek naar de tweede overvaller en is op zoek naar getuigen’, meldt de politie woensdag.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie melding van de beroving. Een 67-jarige bewoner van de Suze Groeneweglanden deed de deur van zijn woning open, nadat bij hem was aangebeld. Twee mannen drongen de woning van de man binnen en bedreigden hem met een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp.

De overvallers doorzochten de woning en verlieten de woning vervolgens met goederen die uit de woning afkomstig zijn. De bewoner is niet gewond geraakt en heeft na de overval zelf direct de politie gebeld. Hem is slachtofferhulp aangeboden. De politie zocht direct in de omgeving naar de mogelijke daders.

Al snel zagen ze twee verdachte knapen lopen richting Vastertlanden / Veldhoflanden. Ze staken de Zuid-Eschmarkerrondweg over richting Braamlanden / Brookhuislanden. Uiteindelijk kon omstreeks 22.10 uur één van de overvallers worden aanhouden op de Assinklanden. Het gaat om een 18-jarige man uit Enschede. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller. Deze man was donker gekleed.

De Technische Recherche heeft onderzoek in de woning gedaan. De politie houdt woensdag een buurtonderzoek. De politie is daarnaast op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de overval hebben gezien
Provincie:
Tag(s):