vrijdag, 11. september 2009 - 20:16

Twentenaren boos op gemeente Heerenveen

Heerenveen

De supportersverenigingen van FC Twente protesteren tegen de opgelegde buscombi naar Heerenveen. Voor de wedstrijd van zondag 20 september in Heerenveen is de combiregeling verplicht. Naast een algehele boycot zeggen de supportersverenigingen een kort geding aan te spannen tegen de Gemeente Heerenveen.

Naar de mening van de supporters is er geen geldige reden dan wel rivaliteit waarop deze combiregeling gebaseerd kan zijn.

De gemeente Heerenveen heeft besloten dat de FC Twente supporters moeten afreizen met een verplichte buscombi naar het eredivisie duel tussen beide clubs op zondag 20 september. Alle supportersverenigingen van FC Twente, 13 stuks verdeeld over de gehele regio, hebben besloten tot een algehele boycot van het duel. Daarnaast is men bezig een kort geding aan te spannen tegen de Gemeente Heerenveen omdat volgens hun de combiregeling onterecht is.

Als reden voor de opgelegde buscombi worden gevoelens aangehaald, die door de supporters worden verworpen. De “grimmige sfeer” is een onjuiste interpretatie van de sfeer die er vorig seizoen werkelijk hing. FC Twente heeft 17 augustus j.l. hier bezwaar tegen aangetekend, Burgemeester de Jonge van Heerenveen heeft het verzoek van de club om de verplichte buscombi terug te draaien echter niet gehonoreerd. De buscombi wordt vaak als middel gebruikt om de aanvoer van de uitsupporters te beheersen. Echter zijn de supporters van mening dat de lokale driehoek uit gemakzucht kiest voor deze “oplossing” terwijl er diverse alternatieven voorradig zijn. Beide voetbalclubs delen deze mening en FC Twente steunt de actie van de supportersverenigingen.

De dertien supportersverenigingen willen hun club het liefst het hele land achterna reizen, maar momenteel wordt men steeds vaker onnodig in haar vrijheden beperkt. Naast de aanzienlijke extra kosten en reistijd die de supporters kwijt zijn, dient men in het bezit te zijn van een uitkaart plus pasfotoregistratie en een dubbele fouillering te ondergaan, “De lol is er zo wel een keertje af” aldus de supporters.

Ondanks de aansprekende resultaten van FC Twente en een verdubbeling van het aantal seizoenskaarthouders wegens de uitbereiding van het eigen stadion, is er steeds minder belangstelling voor het bezoeken van uitduels. De randvoorwaarden en de bijkomende kosten waar men aan moet voldoen zijn absurd en ongepast. Bij voetbalwedstrijden in het stadion horen van beide partijen supporters aanwezig te zijn, maar de overheden lijken ten koste van dit overal te willen dwarsliggen.
Contactgegevens.
www.twenteanticombi.nl
Provincie:
Tag(s):