zondag, 20. december 2009 - 15:02

Uitslaande brand in Alkmaarse woning

Alkmaar

Zondagmorgen rond 10.10 uur, kreeg meldkamer de melding van een brand in een tussenwoning aan de Geestersingel in Alkmaar, ter hoogte van de Druivenlaan. ‘De brandweer rukte onmiddellijk met groot materiaal uit en constateerde al snel dat het om een grote uitslaande brand ging’, meldt de politie zondag.

Vanwege het gevaar voor naastgelegen woningen evacueerde de politie de bewoners van drie andere panden. Rond 11.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Ze konden voorkomen dat de brand oversloeg naar de belendende percelen. Die liepen wel rook- en waterschade op en de bewoners kunnen nog niet terug naar hun huis. Ze worden opgevangen door Salvage.

Oorzaak nog onbekend
De woning waar de brand begon is verloren gegaan. In dat pand woont een oudere alleenstaande man die op het moment dat de brand uitbrak kranten rondbracht. Hij was dus niet thuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar de politie gaat niet uit van brandstichting. De brandweer was nog tot in de middag bezig aan de Geestersingel, onder meer met het afsluiten van een lastig traceerbare gasleiding.
Provincie:
Tag(s):