donderdag, 12. november 2009 - 9:02

Uitslaande brand in Hengelo

Hengelo

Woensdagavond omstreeks 21. 50 uur rukte brandweer Hengelo uit naar een brand in 2 woningen aan de Van Swietenstraat in Hengelo. De brand is gemeld door een van de bewoners. Alle aanwezige bewoners konden tijdig hun woning verlaten en zijn ongedeerd gebleven.

De 4 woningen (type laagbouw) zijn aaneengesloten en in carré-opstelling gebouwd. De brand is ontstaan op nummer 2 en via het dakbeschot doorgekropen naar nummer 8. Een bewoner uit de naastgelegen flat zag rook op het dak en heeft de bewoners van nummer 8 gewaarschuwd, die daarop de brandweer hebben gebeld.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek de woningbrand in nummer 2 al uitslaand te zijn. De bewoners van nummer 2 en 4 waren niet aanwezig toen de brand uitbrak. Beide woningen hebben flinke brandschade opgelopen. De bewoners van nummer 6 en 8 hadden hun woning al verlaten en zich verzameld bij buren. De bewoners van nummer 8 kunnen niet terug naar hun woning en voor hen zal elders onderdak worden geregeld.

De bewoners van nummer 2 hebben hun woning te koop staan, maar wonen er niet meer. Bij de woningen nr. 4 en 6 is niets aan de hand. Hier zorgde een scheidingswand ervoor dat deze brand niet kon overslaan.

Bij deze brand was sprake van rookontwikkeling. Uit metingen verricht door de brandweer is gebleken dat er geen verhoogde waardes van stoffen zijn vrijgekomen in concentraties die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.

Omstreeks 23.10 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven.

De oorzaak van de brand en de hoogte van de financiële schade zijn vooralsnog onbekend. De Technische Recherche van de politieTwente doet nader onderzoek naar de oorzaak.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Er zijn 3 tankautospuiten, 1 redvoertuig, Haakarmvoertuig, Hoofdofficier van dienst, Officier van dienst en de Adviseur gevaarlijke stoffen ingezet.
Provincie:
Tag(s):