zondag, 13. december 2009 - 23:28

Utrecht moet in slotfase gelijkmaker toestaan bij Vitesse

(ELF Voetbal) Terwijl de half gevulde Gelredome zich al leek neer te leggen bij een 1-2 nederlaag tegen FC Utrecht, knalde Claudemir in de slotfase de gelijkmaker in de verre hoek. Daarmee kreeg een gezapige tweede helft toch nog een enerverend slot.

Kort voor de goal van Claudemir werd een doelpunt van Wiljan Pluim nog afgekeurd. Vitesse kreeg ook geen penalty voor een overtreding van Michel Vorm. In plaats daarvan floot Kevin Blom in de 86ste minuut voor buitenspel van de Vitessenaar.

Vitesse nam in de 26ste minuut de leiding. Gianluca Nijholt tikte Paul Verhaegh aan en Blom zag daar wel een strafschop in. Na een trage aanloop schoot Lasse Nilsson de bal achter Michel Vorm.

Vijf minuten later was het alweer gelijk. Oud-Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel (in Gelredome bij elk balcontact uitgefloten) tikte binnen nadat Piet Velthuizen een afstandsschot van Dries Mertens afdoende stopte. Van Wolfswinkel juichte niet na de treffer tegen zijn oude club. In de 41ste minuut kwam Utrecht vervolgens op voorsprong. Toen Jacob Mulenga op randje buitenspel door mocht gaan, kon hij alleen op Velthuizen af. Die kon een tegengoal niet voorkomen: 1-2.

In de tweede helft zocht een machteloos Vitesse zonder inventiviteit naar een opening in de Utrechtse defensie. De Arnhemse fans hielden zich bezig met het uitfluiten van de zwak spelende Frank van der Struijk. De roep van de tribunes om Kevin van Diermen in te brengen werd door trainer Theo Bos beantwoord met een wissel.

De grootste kans was er voor jongeling Pluim. Zijn inzet van dichtbij werd nog door een verdediger geblokt. Utrecht kwam er af en toe met counters uit. De vandaag vanaf rechts acterende Mertens stuurde Tim Cornelisse in één van die uitbraken weg. De rechtsback schoot nipt voorlangs.