woensdag, 4. november 2009 - 17:35

'Utrecht volgt Dost en Lepiller'

Utrecht

(Elfvoetbal) FC Utrecht is op zoek naar versterking in de voorhoede. De club uit de Domstad heeft voor de twee spitsposities Ricky van Wolfswinkel en Jacob Mulenga tot zijn beschikking, maar de club acht de spoeling voorin te dun.

Alleen Loïc Loval zat zondag als ervaren aanvaller op de bank tegen Heracles Almelo, met naast hem het pas twintigjarige talent Erixon Danso. Voor Kevin Vandenbergh is er al helemaal geen perspectief meer bij de club. Daarom heeft Utrecht haar oog laten vallen op Bas Dost (Heracles Almelo) en Matthias Lepiller (AS Eupen), meldt VI.

Lepiller begon zijn carrière bij het Franse Le Havre en vertrok daarna voor zes ton naar Fiorentina. Daar kwam hij echter niet aan spelen toe, waarna hij verhuurd werd aan Grasshoppers. Ook dat werd geen succes, maar bij Eupen (Belgische Tweede Klasse) is hij basisspeler.

Dost zette in 2007 zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij FC Emmen. In 23 wedstrijden scoorde hij zes keer, waarna Heracles Almelo toehapte. Daar staat hij nog tot 2011 onder contract.
Categorie:
Tag(s):