woensdag, 28. oktober 2009 - 11:33

Utrechtse Dag van de Dialoog over thuisvoelen

Utrecht

Honderden Utrechters gaan op 3 november tijdens de tweede Utrechtse Dag van de Dialoog met elkaar in gesprek over thuisvoelen. De gesprekken vinden plaats aan ruim 50 dialoogtafels bij verschillende organisaties verspreid over de stad. Het doel van de Dag van de Dialoog is door persoonlijk contact mensen met elkaar en met de stad te verbinden.

Marka Spit, verantwoordelijk wethouder voor Diversiteit, Integratie en Inburgering, vindt dat de Dag van de Dialoog goed is opgepakt door organisaties uit de stad. “Het is nu nog een initiatief van de gemeente Utrecht, maar het zijn de bedrijven, maatschappelijke organisaties en scholen die samenwerken aan de binding in de stad. De komende jaren vervullen maatschappelijke organisaties een steeds grotere rol bij de totstandkoming van deze dag. Want de Dag van de Dialoog is van de stad."

Thuisvoelen
Op dinsdag 3 november gaan in de meest uiteenlopende organisaties mensen met elkaar praten over thuisvoelen. Door samen met buurtgenoten te praten over wat je kunt doen in de stad of in de wijk om het thuisgevoel voor jezelf of voor anderen te vergroten, ontstaat wederzijds begrip en neemt de binding met elkaar en met de stad toe.

Dialoog
Van de tafel in dierenweide Rotsoord tot de tafel van de wijkraad Zuid, van bibliotheek tot buurtpastor, van revalidatiecentrum tot basisschool of bij de wethouder aan tafel: alle tafels werken via hetzelfde principe. Zes tot acht deelnemers, veelal buurtbewoners, van diverse afkomst, leeftijd en opleiding. Bij het voeren van een dialoog ga je niet in discussie, maar vertel je vanuit persoonlijke ervaringen. Een gespek duurt ongeveer 2,5 uur en wordt geleid door een getrainde gespreksleider die je door de verschillende fasen van het dialooggesprek leidt.

Nationaal
De Utrechtse Dag van de Dialoog vindt plaats in het kader van de Nationale Week van de Dialoog. In ruim 50 steden en dorpen door heel Nederland gaan van 2 tot en met 8 november 2009 ongeveer 7500 mensen met elkaar in gesprek over ervaringen in hun stad.
Provincie:
Tag(s):