vrijdag, 27. november 2009 - 7:36

Van der Laan (WWI) verdiept zich in samenwerken

Breda

Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie heeft donderdag, 26 november, deelgenomen aan het symposium ‘Eigentijds samenwerken! De allianties van Breda’, georganiseerd door Gemeente Breda in samenwerking met de corporaties WonenBreburg, Laurentius en Singelveste AlleeWonen.

Aansluitend bezocht hij gemeenschapshuis De Beemdentil -en maakte hij een wandeling door de Haagse Beemden, waar het Wijkimpulsplan aandacht kreeg. Onderdeel van het plan is het project ‘Lopend Vuur’. Dat heeft als doel dat mensen elkaar beter leren kennen, dat ze op bijzondere plekken in de Haagse Beemden komen en dat ze samen ontdekken waar het hart van de Haagse Beemden ligt. De plekken die de minister in dat kader bezocht zijn het Hoogerhuys en het Kapelletje Moerenpad.

In de sessies was aandacht voor de resultaten van het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling (het FMO), de realisatie van energieambities, regie op de woningbouw via de Taskforce, het virtuele woonplein met een centrale website voor woningzoekenden, inburgering in Breda, diversiteit en de gespreksmethode Waarderend Vernieuwen, het samenwerkingsverband met NAC Breda en het ROC West-Brabant, het Wijkimpulsplan Haagse Beemden, de kracht van vrouwen en tot slot voor de leefbaarheidsaanpak: buurtvaders, grote broers en Matchkracht.
Provincie:
Tag(s):