zaterdag, 22. augustus 2009 - 20:42

Van Gaal start dramatisch met Bayern

(Elfvoetbal) Louis van Gaal kent een dramatische seizoensstart met Bayern München. Iedereen verwacht grote dingen van Der Rekordmeister, maar na drie speelronden heeft de ploeg nog niet gewonnen. FSV Mainz 05 bleek zaterdag met 2-1 te sterk.

De kenners zijn het er wel over eens dat Bayern de sterkste selectie in de Bundesliga heeft, maar vooralsnog komt al die kwaliteit er niet uit. De ploeg speelde tegen Mainz zeer slap en stond na bij rust al met 2-0 achter. Van Gaal zat zich te verbijten op de bank en greep in. Hamit Altintop en Danijel Pranjic begonnen, maar werden al in de eerste helft gewisseld.

Mainz is juist wel in vorm, vijf punten uit drie, en voetbalde ook in eigen huis goed. Andreas Ivanschitz schoot na 25 minuten de 1-0 binnen met een knap schot in de korte hoek en in de 37ste minuut werd het ook 2-0. Aristide Bancé kopte een goede voorzet raak.

Met wat geluk kwam Bayern terug in de wedstrijd. Nikolce Noveski maakte een eigen doelpunt, maar Bayern kon de stand niet gelijk trekken. Mario Gomez was nog dichtbij een doelpunt, maar miste net.

Edson Braafheid startte voor het eerst in de basis tijdens een competitiewedstrijd en speelde negentig minuten.