donderdag, 5. november 2009 - 16:01

Van Marwijk: 'Wat Maradona doet, hoort niet'

(Elfvoetbal) Bert van Marwijk heeft zich uitgelaten over zijn collega Diego Maradona. "Het is niet mijn stijl. Ik vind ook niet dat het hoort, wat hij deed."

De bondscoach van het Nederlands elftal deed zijn uitspraken op de website van Onsoranje.nl. Argentinië plaatste zich ternauwernood voor het WK, door op de laatste speeldag te winnen uit bij Uruguay. Maar Maradona deed vooral van zich spreken in de voorlaatste wedstrijd.

Na het winnende doelpunt van Martin Palermo in de extra tijd tegen Peru maakte hij onder meer een buikschuiver. Vier dagen later maakte hij enkele seksueel getinte opmerkingen op de persconferentie.

"Het is niet mijn stijl", zegt Van Marwijk over de actie van de bondscoach van Argentinië. "Je hebt als coach toch een voorbeeldfunctie en dit gedrag past daar niet bij. Het zegt veel over Maradona. Het is toch bijzonder dat zoiets zoveel emoties kan losmaken bij iemand die al zoveel heeft meegemaakt. Het blijkt toch dat zo'n man daar niet makkelijk overheen stapt." Een tekortkoming wil Van Marwijk het gedrag van 'Pluisje' niet noemen. 'Maar nogmaals, ik vind dat het niet hoort."
Categorie:
Tag(s):