donderdag, 16. juli 2009 - 23:21

Vandalen besmeuren pony met groene verf

Dongen

In en rondom een paardenstal aan de Berlagestraat in Dongen is door vandalen flink huis gehouden. In het weilandje staan vier paarden gestald. Het weilandje is door middel van schrikdraad omheind. Met een spuitbus grijze verf is sfgelopen weekend op verschillende plaatsen in en rond de stal graffiti gespoten.

Ook de lik- en zoutblokken voor de dieren waren beklad. Verder werden er vernielingen gepleegd. Zo was onder andere de accu, waarmee het schrikdraad wordt gevoed, kapot gegooid en een bus met teer omver gegooid.

Tot slot was ook één van de pony's besmeurd met groene verf. Op zijn vacht waren verschillende strepen geplaatst. De politie heeft diezelfde avond nog een buurtonderzoek ingesteld, waarbij duidelijk werd dat er zondagmiddag twee jongens waren gezien bij de wei. Het ging om knullen van rond de 14-16 jaar oud. De identiteit van deze jongens is nog niet bekend.

De politie eventuele roept getuigen of personen die meer informatie kunnen geven op om zich via 0900 – 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).
Provincie:
Tag(s):