maandag, 24. augustus 2009 - 11:13

Vee omgekomen en asbest vrij bij grote brand

Biddinghuizen

Bij een grote brand in een loods aan de Mosselweg zijn zondagmiddag een aantal kalveren en een pony omgekomen. Ook is er bij de brand asbest vrijgekomen die in het dak van de schuur zat verwerkt.

De brand brak zondagmiddag even na half één uit en werd ontdekt door de boer zelf. Deze probeerde nog zijn dieren uit de schuur te redden, maar daar stond al te veel rook om nog naar binnen te gaan. De brandweer van Biddinghuizen rukte meteen na de melding uit, toch had de geëmotioneerde boer klachten over de afhandeling van zijn melding. Volgens hem duurde dat allemaal veel te lang.

Door de omvang van de brand werd meteen opgeschaald naar grote brand, waardoor assistentie kwam vanuit Dronten, Lelystad en Almere. Gezamenlijk konden ze voorkomen dat de brand over sloeg naar de naastgelegen schuur en het woonhuis. De 17 kalveren en een pony in de brandende schuur konden niet meer worden gered.

Volgens de brandweer is er bij de brand asbest vrijgekomen die in het dak verwerkt zat. Echter door de gunstige wind heeft dit geen gevaar voor de omgeving opgeleverd.

Door het vele stro dat lag opgeslagen was het afblussen nog een hele opgave. De brandweer is dan ook nog tot laat in de avond bezig geweest met nablussen. Hoe groot de schade is en hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):