zaterdag, 26. december 2009 - 15:12

Veel fileleed op 2e Kerstdag

Op de Nederlandse snelwegen hebben diverse ongevallen tot veel files geleid op 2e Kerstdag. Rond 14.00 uur stonden er ruim 20 files met een lengte van meer dan 100 km, meldt de Verkeers Informatiedienst (VID).

Zo was er een aanrijding op de A1 ter hoogte van Bathmen, waar een persoon bekneld raakte. Nadat het slachtoffer was bevrijd en afgevoerd kon de rijbaan kort daarna weer vrij worden gegeven voor het verkeer. 

Eveneens op de A1, Amsterdam - Amersfoort, was het wegdek bij Diemen zo slecht geworden dat hier een rijstrook moest worden afgesloten. Op de A2, Den Bosch - Utrecht raakte bij Beesd een aantal voertuigen betrokken bij een aanrijding. Er waren twee gewonden. Door het ongeval ontstond een file van 13 km vanaf Kerkdriel. Op de rijbaan in de richting Den Bosch was er inmiddels een file ontstaan van 15 km door kijkers. Er werden in beide richtingen omleidingen ingesteld.

Ook waren er onder meer ongevallen op de A9, richting Alkmaar en op de A7 richting Zaandam. Hierdoor ontstonden (kijker)files en moesten omleidingen worden ingesteld. Volgens de VID waren veel aanrijdingen te wijten aan onoplettendheid.
Provincie:
Tag(s):