maandag, 9. november 2009 - 13:04

Veel zaken onduidelijk bij zaak dode 'inbreker'

Nuenen

Veel zaken blijven nog steeds onduidelijk in de zaak van de gisteren dood aangetroffen inbreker. Een 34-jarige man uit Nuenen werd gisteren dood aangetroffen in een vijver in de achtertuin van een woning aan de Opwettenseweg in het Brabantse Nuenen. De 52-jarige bewoner is zwaargewond geraakt. Zijn 55-jarige vrouw raakte lichtgewond.

De politie is nog steeds druk doende met het onderzoek in de zaak, die veel geruchten losmaakt. Reacties van bekenden en buurtbewoners op de nieuwsberichten op ondermeer het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant lopen zeer uiteen en zorgen voor een uitgebreid geruchtencircuit.

Volgens omwonenden zou het gaan om een inbreker, die tijdens een worsteling met de bewoners zou zijn gedood. Hoewel de politie in een allereerst bericht naar de media meldde dat een inbreker zou zijn overlopen en daarbij zou zijn omgekomen, moest de voorlichter ter plaatse het bericht herzien en meldde dat het nog niet vaststond of de man ook wilde inbreken.

Het Eindhovens Dagblad meldt bij monde van een politiewoordvoerder dat er bijvoorbeeld zowel sprake kan zijn van een (roof)overval als een incident in de relationele sfeer.

Momenteel heeft de recherche het huis volledig afgezet met zwarte hekken om alles aan het zicht te ontrekken. Zo'n twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet.
Provincie:
Tag(s):