zaterdag, 12. december 2009 - 19:01

Veelpleger ramt drie politievoertuigen na achtervolging

Den Bosch

De politie heeft vrijdagmorgen rond 01.00 uur na een achtervolging een 30-jarige Bosschenaar aangehouden op het Klokkediep. De man is bij de politie bekend als veelpleger.

Even daarvoor zagen surveillerende agenten de man rijden in zijn bestelbus. Ze wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Dat negeerde de automobilist, hij doofde de lichten van zijn voertuig en reed met hoge snelheid weg.

De agenten gingen achter de bestelbus aan met hun sirene en zwaailicht aan. Nog twee andere politieauto's werden ingezet en ook zij hadden sirene en zwaailicht aan. Een van de politiewagens probeerde de bestuurder klem te rijden op de Klokkenlaan. Er ontstond een aanrijding.

Een van de agenten liep naar het voertuig toe en voelde dat het portier op slot zat. De verdachte zette zijn auto in de achteruit en reed vervolgens achteruitrijdend de Klokkediep op. Daar ramde hij een lantaarnpaal.

Een tweede politieauto probeerde de bestelbus te laten stoppen door het voertuig aan de zijkant aan te tikken. De verdachte bleef achteruit de Klokkediep inrijden. Een derde politievoertuig tikte vervolgens de bus aan waardoor het voertuig al achteruitrijdend een houten paal ramde en op een groenstrook tot stilstand kwam. Daar gaf de man zich uiteindelijk over. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Verkeersspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan. De aangehouden bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Dat is ingevorderd tot september 2010. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling van een ambtenaar in functie. De drie politievoertuigen raakten beschadigd, evenals de bestelbus. Er raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):