woensdag, 29. juli 2009 - 13:07

Veilig internetten heb je zelf in de hand

Amsterdam

Mensen die veilig internetten, zullen minder snel slachtoffer worden van cybercrime, zo meldt politie Amsterdam-Amstelland vandaag.

Bovengenoemde gedachte ligt ten grondslag aan de maandag 27 juli door minister Hirsch Ballin van Justitie gepresenteerde publiekscampagne `Veilig Internetten'.

Doel van de campagne is dat mensen op internet bewuster omgaan met hun persoonsgegevens. Cybercriminaliteit komt immers steeds vaker voor en neemt telkens andere vormen aan, waardoor het iedereen kan raken.

Kwaadwillenden
We doen steeds meer online: van netwerken tot onze bankzaken. Helaas heeft dat ook risico's. Virussen kunnen voor ongewenste reclame zorgen, of je wachtwoord kan gestolen worden. En er zijn nog veel meer manieren waarop kwaadwillenden je gegevens kunnen achterhalen. Want veel van wat je onbeveiligd op internet zet, is openbaar.

www.veiliginternetten.nl
Gelukkig kun je met een aantal maatregelen je gegevens goed beschermen tegen cybercrime, zoals deze criminaliteit op internet ook wel genoemd wordt. Op de maandag gepresenteerde website www.veiliginternetten.nl is te lezen hoe je dat kunt doen en waar je meer informatie vindt.

Alert op risico's
De campagne 'Veilig internetten' is een initiatief van het ministerie van Justitie, in samenwerking met Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. De overheid maakt 5 weken lang op radio, televisie en internet Nederlanders alert maken op de risico's van internet.
Provincie:
Tag(s):