donderdag, 3. december 2009 - 21:16

Veilig naar school op PCB Het Palet in Hooveen

Hoogeveen

Het is goed gesteld met de veiligheid op basisschool Het Palet in Hoogeveen. Dat blijkt uit een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) van Lucas Schipper en Jeroen van Dongen, twee leerlingen van het Roelof van Echten College. Donderdag 3 december presenteerden zij hun bevindingen aan adjunct-directeur Herman Veerbeek.

“We hebben gekeken naar de veiligheid van de school, het schoolterrein en de kwaliteit van de bedrijfshulpverlening”, vertelt Jeroen, oud-leerling van Het Palet. “De school komt goed uit ons onderzoek. Er zijn overzichtelijke uitgangen en er komen vrijwel geen fietsers op het schoolplein.”

“Daarnaast zijn de speeltoestellen goed onderhouden”, vult Lucas aan. “De school heeft een duidelijk noodplan, er staan klaar-overs bij de weg en de vluchtroutes en nooduitgangen in de school staan duidelijk aangegeven. Ook heeft u voldoende brandblussers in de school.”

“Ik ben blij met de uitkomsten”, zegt Veerbeek. “Op Het Palet besteden we veel aandacht aan de veiligheid van onze leerlingen. Ons personeel bijvoorbeeld beschikt over een EHBO-diploma en we oefenen twee keer per jaar een brandoefening. Het is goed te zien dat we ook in dit onderzoek goed uit de bus komen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het leerproces van deze scholieren.”

De leerlingen geven Veerbeek toch ook een paar aandachtspuntjes mee. Jeroen: “Wellicht kunt u eens kijken naar stootranden en een beschermnet voor de zandbak. Ook zouden de regenpijpen voorzien kunnen worden van een anti-klim beveiliging. Het zijn details, maar dat zou de veiligheid verder vergroten.”

De risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is onderdeel van de vmbo-opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid (SDV). SDV is een van de snelst groeiende vmbo-afdelingen op het Roelof van Echten College. De opleiding werd in het schooljaar 2008-2009 voor het eerst aangeboden. SDV bereidt leerlingen voor op beroepen en vervolgopleiding op het gebied van sport, facilitaire dienst verlening en veiligheid. Na het eerste jaar het leerlingaantal verdrievoudigd. Naar verwachting zal het aantal SDV-leerlingen ook volgend schooljaar toenemen.
Provincie:
Tag(s):