dinsdag, 10. november 2009 - 17:08

Veilige fietsverbinding tussen Mariënberg en Beerzerveld

Hardenberg

De nieuw aangelegde veilige fietsverbinding tussen Mariënberg en Beerzerveld wordt donderdag 12 november geopend door de wethouders Janssen van de gemeente Hardenberg en Burema van de gemeente Ommen. 'De wethouders worden op de fiets begeleid door leerlingen van De Regenboog en De Schakel', meldt de gemeente Hardenberg dinsdag.

Langs de Nieuweweg en Kloosterdijk tussen Mariënberg en Beerzerveld heeft de gemeente Hardenberg een vrijliggend fietspad aangelegd. Het fietspad is ook ter hoogte van de spoorwegovergang in de Kloosterdijk vrijliggend. Om dit mogelijk te maken heeft ProRail de overweg in de Kloosterdijk aangepast.

Ook de Nieuweweg en de Kloosterdijk zijn opnieuw ingericht. Aan de Beerzerhaar heeft de gemeente Ommen de nodige verkeersmaatregelen genomen. Al deze aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat de verkeersveiligheid in Mariënberg en Beerzerveld vergroot is. Fietsers kunnen nu aan één zijde van de weg blijven rijden en hoeven alleen bij de verhoogde kruising met de Beerzerhaar nog over te steken.

Testen
De nieuwe fietsverbinding wordt donderdagmiddag 12 november geopend door wethouder Janssen van de gemeente Hardenberg samen met voorzitter Warrink van Plaatselijk Belang. Dit gebeurt ter hoogte van de spoorwegovergang in de Kloosterdijk in Mariënberg.

Daarna fietst het gezelschap samen met de kinderen van scholen De Regenboog uit Mariënberg en De Schakel uit Beerzerveld richting Beerzerveld om de nieuwe verkeerssituatie te testen. Wethouder Burema van de gemeente Ommen licht aan de Beerzerhaar de genomen verkeersmaatregelen toe.

De veilige fietsverbinding is in samenspraak tussen de gemeente Ommen, de gemeente Hardenberg, Plaatselijk Belang Beerzerveld-Mariënberg en Prorail tot stand gekomen.
Provincie:
Tag(s):