maandag, 21. september 2009 - 14:11

Veiligheidsdag brandweer en politie in Hengelo

Hengelo

Op zaterdag 26 september a.s. vindt er op het terrein van de brandweer in de binnenstad van Hengelo aan de Lansinkesweg een veiligheidsdag plaats. Dit heeft de politie maandag 21 september laten weten.

Deze veiligheidsdag wordt georganiseerd door de gemeente Hengelo, de brandweer Hengelo en de politie Twente, cluster Midden. Het thema van de veiligheidsdag Hengelo 2009 is verkeer. De veiligheidsdag is een open dag die wordt georganiseerd om jong en oud te laten zien wat de brandweer, de gemeente en de politie doen om de veiligheid te waarborgen en/of te vergroten.

Ook wordt aangegeven wat burgers zelf kunnen doen om veiligheid te vergroten. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom. Er zijn in en rondom de brandweerkazerne diverse activiteiten waaraan deelgenomen kan worden. Er zullen demonstraties worden gegeven en verschillende stands van diverse veiligheidsorganisaties staan opgesteld.

Van de politie Twente zullen vertegenwoordigers uitleg geven over veiligheid in het verkeer en zal de Technische Recherche een stand bemannen. Ook heeft de politie de programmamakers van Blik op de Weg uitgenodigd om uitleg te geven en opnames te maken.

Gezien de ligging van de brandweerkazerne in het centrum van Hengelo worden bezoekers geadviseerd om met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. De parkeergelegenheid is beperkt.
Provincie:
Tag(s):