dinsdag, 29. september 2009 - 8:54

Veiligheidsmonitor onderzoekt veiligheidsgevoel

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die deel uitmaken van de Veiligheidsmonitor. Vanaf donderdag 1 oktober 2009 kunnen honderden inwoners van zeventien gemeenten in de provincie Groningen de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor invullen.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen een brief met daarin de uitnodiging een vragenlijst op internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuisgestuurd. Het onderzoek begint op donderdag 1 oktober a.s. De onderzoekers verwachten in maart 2010 de resultaten.

De gemeentebesturen van de deelnemende gemeenten vinden het heel belangrijk dat iedereen die een vragenlijst krijgt meedoet aan de enquête. Alleen bij hoge deelname krijgen we een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente/regio.

De gemeenten gebruiken de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van hun veiligheidsbeleid. CMO Groningen voert in samenwerking met de regiopolitie Groningen het onderzoek in alle zeventien gemeenten uit.
Provincie:
Tag(s):