woensdag, 16. september 2009 - 17:52

Venlo start met subsidie voor duurzaam bouwen

Venlo

Vanaf 16 september start de gemeente Venlo met een speciale ‘Subsidieregeling Duurzaam Bouwen’. De regeling is bedoeld voor duurzaamheidsmaatregelen van particuliere huiseigenaren aan hun woning. De subsidieregeling komt voort uit het initiatief van de Venlose gemeenteraad om de economische crisis lokaal te bestrijden. De stichting Meer Met Minder heeft voor de eerste 500 Venlose woningen die minimaal 30% energiebesparing weten te realiseren, nog eens 375.000 euro extra subsidie ter beschikking gesteld.

Particuliere woningeigenaren kunnen tot vele duizenden euro’s subsidie krijgen als zij in hun woning investeren. Zo is er subsidie voor isoleren, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en grasdaken. Als men naast duurzaamheidsmaatregelen ook nog gaat bouwen, verbouwen of groot onderhoud pleegt, krijgt men nog eens een extra premie bovenop de subsidie. Het maken van een energieneutrale woning wordt nog eens extra beloond. Wethouder Mark Verheijen (Economische Zaken & Milieu): "Met deze regeling slaan we drie vliegen in één klap: we houden mensen aan het werk, huizen worden duurzamer en zuiniger en de energierekening voor de Venlose burger wordt lager. We hebben de rekening zeer laagdrempelig en klantvriendelijk gemaakt. Zo kan iedereen zonder rompslomp en bureaucratie snel aan de slag met zijn of haar woning”, aldus Verheijen.

Meer Met Minder is het nationale energiebesparingsprogramma voor bestaande gebouwen. Het is een gezamenlijk initiatief van de overheid, woningcorporaties, bouw-, installatie- en energiebedrijven. Met als doel tot 2020 2,4 miljoen bestaande woningen en gebouwen aan te pakken en gemiddeld 30% energiezuiniger te maken. Meer Met Minder wil haar doelstelling bereiken door onder andere woningeigenaren te motiveren tot energiebesparing en te helpen bij de uitvoering daarvan.
Provincie:
Tag(s):