zaterdag, 18. juli 2009 - 20:06

Venlo verwacht 15.000 bezoekers tijdens Vuelta

Venlo

Venlo verwelkomt de Vuelta en al haar bezoekers door groot uit te pakken. Samen met verenigingen, ondernemers uit de binnenstad en de organisatie van het Zomerparkfeest heeft Venlo rondom de Vuelta een compleet programma georganiseerd, volledig in Spaanse sfeer.

Venlo is op maandag 31 augustus finishplaats van de Ronde van Spanje. Na een rit van 185 kilometer vanuit Zutphen finisht de 3e etappe op de Deken van Oppensingel in Venlo. Een dag later wordt vanuit het Nolensplein koers gezet naar Luik.

Venlo verwacht minimaal 15.000 bezoekers wanneer de Ronde van Spanje op 31 augustus de stad aandoet. Rondom de Vuelta zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Zo zijn er in de binnenstad op 31 augustus diverse optredens en kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei wielergerelateerde sportactiviteiten. In de aanloop naar de komst van de Spaanse wielerronde vindt er op 29 augustus rondom de Casinoweg een klimcriterium ‘Grote prijs stad Venlo’ plaats. Op 30 augustus kunnen fietsliefhebbers deelnemen aan de Toertocht Ronde van Spanje, een gezinstoertocht van 40 km en een racetoertocht van 60 of 100 km.
Provincie:
Tag(s):