dinsdag, 10. november 2009 - 17:20

Venray wil ambulancedienst behouden

Venray

Het Venrayse college biedt de ambulances van ambulancedienst RAV onderdak in het complex van de Venrayse brandweer. Naast de bestaande stallingsmogelijkheden zal een semi-permanent onderkomen voor het personeel worden gebouwd. De gemeente Venray heeft aangeboden om de kosten voor te financieren. De gemeente wil daarmee de ambulancedienst voor Venray behouden.

Dat hebben Burgemeester en Wethouders dinsdag besloten. De actie van het college houdt verband met de onzekerheid rond de nieuwe aanbesteding van het ambulancevervoer. Zolang niet duidelijk is of de RAV ook in de toekomst in Noord-en Midden-Limburg het ziekenvervoer gaat uitvoeren, wil de eigenaar van de huidige accommodatie geen grote investeringen doen aan het gebouw. De ambulances van de RAV hebben nu hun standplaats in de Wieënhof aan de Leunseweg, een paar honderd meter van de brandweerkazerne.

Het Venrayse college ziet de ambulancedienst niet graag uit de gemeente vertrekken. “Daardoor blijven de aanrijtijden kort. Bij een gemeente met de omvang en de regiofunctie van Venray hoort een ambulancepost’, verduidelijkt wethouder Twan Jansen namens het college. Daarom is de gemeente bereid de portemonnee te trekken om de ambulancedienst in Venray te faciliteren.
Het is nog niet bekend wat de tijdelijke huisvesting van de RAV precies gaat kosten. Het gaat volgens Jansen om ‘enkele tienduizenden euro’s’. Ook hoe de tijdelijke remise eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk worden noodgebouwen geplaatst naast de brandweerkazerne waar het ambulancepersoneel kan verblijven, douchen en slapen.
Provincie:
Tag(s):