woensdag, 25. november 2009 - 10:48

Verdacht pakketje bij Sociale Verzekeringsbank

Groningen

Bij de Verzekeringsbank in Groningen aan het Cascadeplein is dinsdagochtend een verdacht pakketje bezorgd. Na uitvoerig onderzoek bleek bijna vijf uur later dat het om een omhulsel van een ongevaarlijk projectiel ging.

De politie reageerde op een melding van medewerkers dat zij een binnengekomen pakketje niet vertrouwden. Na het eerste onderzoek door bomverkenners van Regiopolitie Groningen werd duidelijk dat het om een omhulsel van een projectiel ging. De bomverkenners konden niet uitsluiten dat het projectiel ongevaarlijk was. Daarom werden medewerkers van de EOD ingeschakeld om het voorwerp te onderzoeken. Hieruit kwam naar voren dat het een ongevaarlijk omhulsel van een projectiel betrof.

Multidisciplinaire inzet
Het gebouw van de Verzekeringsbank werd niet ontruimd. Bedrijfshulpverleners zorgden ervoor dat medewerkers in het gebouw geïnformeerd werden en niet in paniek raakten. Het incident werd multidisciplinair aangepakt door brandweer, GHOR, EOD, Verzekeringsbank en politie. De politie stelt een onderzoek in naar degene die het pakketje heeft verstuurd.
Provincie:
Tag(s):