maandag, 31. augustus 2009 - 11:15

Verdachte aanslag politiebureau Almere na drie jaar aangehouden

Almere

De politie van Flevoland heeft een 21-jarige Almeerder aangehouden die wordt verdacht van de aanslag met een explosief op het politiebureau Almere Buiten in 2006.

Er deden zich toen geen persoonlijke ongelukken voor, maar de materiële schade was enorm en bedroeg enkele duizenden euro’s.

Direct na dit ernstige incident in 2006 werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO-17) opgestart. De explosie had destijds grote impact op inwoners, politie en gemeenteambtenaren. Jarenlang bleef onduidelijk door wie de aanslag was gepleegd en waarom. Rechercheurs, bomexperts en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut verrichtten direct na het incident uitgebreid onderzoek, echter zonder resultaat.

Nieuwe informatie

In april van dit jaar kreeg het TGO-17 informatie waarmee het onderzoek opnieuw opgestart kon worden. Alle sporen werden nogmaals onderzocht en er werd opnieuw uitgebreid recherchewerk verricht. Dit resulteerde afgelopen vrijdag in de aanhouding van de 21-jarige man uit Almere. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid bij de Rechter-commissaris.

Vuurwerkbom

De verdachte heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. Hij verklaarde dat hij een zogenaamde vuurwerkbom had gemaakt. De Almeerder gaf aan dat hij destijds erg boos was op de politie, omdat hij meerdere bekeuringen had ontvangen.

De verdachte ziet nu in wat hij met zijn daad veroorzaakt heeft en wat het gevolg had kunnen zijn. Uit forensisch-technisch onderzoek is namelijk gebleken dat onschuldige burgers levensgevaarlijk gewond hadden kunnen raken.
Provincie:
Tag(s):