donderdag, 3. september 2009 - 13:08

Verdachte bekent doodsteken Van Trappe

Amsterdam

Mohammed B. die ervan verdacht wordt in maart 2009 de 69-jarige overblijfkracht Van Trappe te hebben doodgestoken, heeft bekend. Stemmen in zijn hoofd zouden hem er toe gebracht hebben het slachtoffer neer te steken. De verdachte en Van Trappe waren, voor zover bekend, geen bekenden van elkaar.

De 31-jarige B. stak in maart tijdens de pauze de overblijfkracht neer op het schoolplein van de Willemsparkschool en de Montessorischool in Amsterdam Zuid. Op het plein waren kinderen aanwezig die het misdrijf zagen gebeuren.

Volgens AT5 was B. al langs verschillende scholen gelopen omdat hij dacht dat de stemmen hem nooit iemand zou laten steken waar kinderen waren. B. had vaker een mes op zak omdat de stemmen hem zeiden dat te doen, maar nooit eerder droegen ze hem op om iemand ook daadwerkelijk te steken. Maar Van Trappe keek argwanend naar B. en dat was reden om hem neer te steken.

Deskundigen verklaren dat de verdachte psychotisch en schizofreen is en onder invloed van een psychose tijdens zijn daad.
Provincie:
Tag(s):