maandag, 23. november 2009 - 12:17

Verdachte gewelddadige overval gearresteerd na tonen beelden

Almere

Afgelopen vrijdagmiddag heeft een arrestatieteam in Amsterdam een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De man wordt verdacht van de gewelddadige overval in een woning aan de Clementistraat op dinsdag 13 oktober.

Unieke camerabewakingsbeelden van de mogelijke verdachte werden in diverse opsporingsprogramma’s getoond. Dit leidde uiteindelijk tot een positieve herkenning van de verdachte waarna hij vrijdag kon worden aangehouden. Het rechercheteam ART4 zet het onderzoek voort.

Op dinsdag 13 oktober werd een 50-jarige vrouw in haar woning aan de Clementistraat overvallen en door de dader zwaar mishandeld. Het slachtoffer liep meerdere verwondingen op en moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De vrouw is er zowel fysiek als mentaal nog steeds slecht aan toe.

Direct na dit geweldsmisdrijf werd een rechercheteam ART4 opgestart. Het team riep begin november de hulp van het publiek in door de zaak in Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland onder de aandacht te brengen.

Op dinsdag 10 november werden bij Opsporing Verzocht unieke bewakingsbeelden getoond waarop de mogelijke verdachte te zien was.

Naar aanleiding van deze uitzending ontving het onderzoeksteam diverse tips. Op basis van deze tips werd het rechercheteam op het spoor gezet van de mogelijke verdachte.

De verdachte werd vrijdagmiddag door een arrestatieteam aangehouden. De man was op dat moment in het bezit van een vuurwapen. De 27-jarige verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. Hij wordt vanmiddag geleid voor de Rechter Commissaris.
Provincie:
Tag(s):