donderdag, 26. november 2009 - 7:47

Verdachte overval juwelier aangehouden

Rotterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de overval op de juwelier aan de Zwart Janstraat. De jongen was dinsdag te zien op televisie. ‘Mede naar aanleiding van de tips van kijkers hebben agenten hem kunnen aanhouden’, meldt de politie.

Maandag 16 november rond halfdrie ’s middags is een juwelier zwaargewond geraakt toen hij werd overvallen. Drie mannen kwamen op die dag de winkel binnen waarna er een handgemeen ontstond met de juwelier.

Geschoten
Tijdens die worsteling is er geschoten en werd de juwelier geraakt. Daarop vluchtten de drie verdachten richting de Gerard Scholtenstraat in Rotterdam. Direct is de politie een onderzoek in de omgeving gestart en zijn diverse getuigen verhoord. Ook zijn camerabeelden op straat en van de juwelierszaak bekeken door het rechercheteam dat direct met het onderzoek is gestart.

Arrestatieteam
Het rechercheteam ontdekte dat voor de overval één van de verdachte de winkel heeft voorverkend. Beelden van deze verdachte zijn in onder meer Opsporing Verzocht getoond.

Mede naar aanleiding van de 33 tips die gisterenavond binnenkwamen, waaronder ook vele via Meld Misdaad Anoniem, heeft de politie de jongen aangehouden; agenten van het arrestatieteam arresteerden de verdachte op straat in Schiedam. Dit was op woensdagmiddag rond halftwee.

Voortzetting onderzoek
Het TGO (team grootschalige optreden) dat speciaal is samengesteld voor deze overval zet het onderzoek voort naar de overige daders. De politie doet daarnaast met tientallen rechercheurs doorlopend onderzoek om overvallers op te sporen en aan te houden.

Dit speciale team heeft afgelopen jaar al 185 verdachten aangehouden. De politie bevestigt nog dat het belangrijk is dat ondernemers beschikken over goede camera-apparatuur om duidelijke beelden te maken van verdachten. Ook de positionering van de apparatuur is hierbij van groot belang.
Provincie:
Tag(s):