maandag, 2. november 2009 - 15:42

Verdachte van verkrachting in voorarrest

Utrecht

De 31-jarige man die in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 oktober is aangehouden op de Kroonstraat in Utrecht en verdacht wordt van vrijheidsberoving, verkrachting, een poging verkrachting en poging doodslag op politieagenten, is maandag 2 november voorgeleid voor de rechter-commissaris. ‘Hij zit nu in voorarrest’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Deze verdachte is na een verlofperiode van drie dagen in juni van dit jaar niet teruggekeerd naar de Penitentiaire Inrichting waar hij gedetineerd zat. Hij zat sinds 20 november 2007 een straf van twee jaar uit voor poging wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en verduistering. De rechtbank te Utrecht veroordeelde hem op 18 maart 2008 tot deze straf.

De man kreeg toestemming voor dit verlof van 16 tot 19 juni. Hij moest toen nog ongeveer anderhalf jaar in detentie doorbrengen. In de ochtend van 19 juni werd hij aangehouden wegens dronken rijden. Aangezien hij op dat moment nog in zijn korte verlofperiode zat, is hij na afhandeling van het proces-verbaal heengezonden. Hij is die dag maar ook daarna niet meer teruggekeerd naar de Penitentiaire Inrichting.

De politie heeft kort daarna onderzoek gedaan naar zijn laatst bekende adres, waar hij niet meer verbleef. De man die verder geen vaste woon- of verblijfplaats had, was sindsdien voortvluchtig en is daarom op 22 juni landelijk gesignaleerd en er is een arrestatiebevel uitgegaan. Helaas is de man niet eerder opgespoord en aangehouden en heeft hij opnieuw strafbare feiten kunnen begaan. Het OM schrijft 'zich te realiseren hoe pijnlijk dit alles moet zijn voor de twee slachtoffers. Uiteraard zijn zij hierover inmiddels geïnformeerd’, aldus het OM.

De politie zet het onderzoek voort. Het onderzoek strekt zich uit tot de feiten waarvoor hij nu is voorgeleid bij de rechter-commissaris en de vraag of hij betrokken is bij andere strafbare feiten. Wie over de feiten in de nacht van donderdag op vrijdag informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Heeft u iets verdachts gezien in de nacht van donderdag op vrijdag om 01.10 uur in de Winthontlaan en om 02.45 uur op het Houtensepad, onder de Waterlinieweg, of denkt u de man die met een bestelbus rondreed, ergens gezien of gesproken te hebben, meldt u zich dan bij de politie.
Provincie:
Tag(s):