vrijdag, 7. augustus 2009 - 10:56

Verdachten aangehouden na schietpartij in Rotterdam

Rotterdam

Politieagenten hielden vrijdagochtend twee mannen aan die verdacht worden van het schieten in een horecagelegenheid. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Rond acht uur kreeg de politie de melding van een schietpartij in een kroeg aan de Beijerlandselaan. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Met behulp van cameratoezicht werd duidelijk dat de verdachten in de richting van de Hilledijk gevlucht waren.

De agenten troffen op de genoemde straat beide verdachten aan. Door middel van waarschuwingsschoten dwongen de agenten één van hen zijn vlucht te staken. Hij is aangehouden. Voor zijn aanhouding gooide hij een tasje weg. Hier bleek een vuurwapen gelijkend voorwerp in te zitten. Op de Hilledijk werd bij onderzoek nog een tweede wapen gevonden.

Na een achtervolging, waarbij meerdere waarschuwingsschoten gelost werden, kon de tweede verdachte aangehouden worden op de Zuidpolderstraat. Beide verdachten zijn is overgebracht naar het politiebureau. Het tweetal is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Na onderzoek bij de horecagelegenheid werd duidelijk dat hier meerdere malen geschoten was. Hierbij is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):