zondag, 20. september 2009 - 17:31

Verkeersgedrag jongeren onder de loep

Hengelo

Ongeveer 1300 leerlingen van het tweede jaar voortgezet onderwijs zijn uitgenodigd om de verkeersmarkt te bezoeken. Ook de tweedejaars leerlingen van het Twickelcollege van de gemeente Borne komen naar de verkeersmarkt in Hengelo.

De Verkeersmarkt wordt georganiseerd in het kader van het project Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs (VEVO). Dit project heeft als doel om de leerlingen ervan te doordringen dat zij rekening moeten houden met anderen in het verkeer. Ook wordt aandacht besteed aan de veiligheid van de fietsende, schoolgaande jeugd. Daarnaast komen verschillende verkeers- en gedragsregels aan bod.

Voorlichting en testen
De leerlingen krijgen spelenderwijs voorlichting over verschillende verkeerssituaties. Zo legt het busvervoersbedrijf Connexxion het gevaar van de dode hoek bij een vrachtwagen uit en vertelt het Rode Kruis wat te doen met een slachtoffer in het verkeer. Bij de Bob-stand wordt het één en ander verteld over alcohol in het verkeer en bij de stand van de politie kan een verkeerstest worden afgenomen. Ook krijgen de leerlingen de mogelijkheid een blindenparcours af te leggen en een ogen- of reactietest te doen.

Voorlichting
De Verkeersmarkt duurt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september en wordt gehouden in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo. Het doel is om via voorlichting het gedrag van jongeren in het verkeer te beïnvloeden.
Provincie:
Tag(s):