zondag, 30. augustus 2009 - 13:55

Verkeershinder begeleiding Spaanse wielerronde 'La Vuelta'

Zutphen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten waarschuwt zondag al voor beperkte verkeershinder tijdens de begeleiding van de wielerronde La Vuelta die op maandag 31 augustus door de grensstreek van Zutphen naar Venlo trekt en op dinsdag 1 september van Venlo naar Eijsden.

Op de N273, de Napoleonsweg, zal er zeker sprake zijn van enige verkeershinder. Weggebruikers dienen bij het passeren van de stoet rekening te houden met een oponthoud dat kan oplopen tot 30 minuten.

De unit Motorondersteuning van het KLPD zal in samenwerking met Spaanse en Duitse collega motorrijders de Vuelta door Nederland begeleiden. Bij dit evenement zullen niet alleen de wielrenners worden begeleid, maar ook minimaal 140 voertuigen.

Van weggebruikers wordt gevraagd om de aanwijzingen van de politie op te volgen en vooral te genieten van de Vuelta als deze passeert. Hulpverleningsdiensten hebben ongehinderde doorgang en zullen daar waar nodig begeleiding krijgen.

Als de bezemwagen is langs gekomen zullen de verkeersposten de maatregelen opheffen en gaan de normale verkeersregels weer gelden.
Provincie:
Tag(s):