zaterdag, 5. december 2009 - 13:36

Vermist autistisch jongetje(7) terug door burgernetactie

Leeuwarden

De politie heeft dankzij een Burgernetactie de 7-jarige Jonas teruggevonden. Jonas, die autistisch en een geestelijke beperking heeft was vrijdag omstreeks 14.00 uur weggelopen van zijn woning aan de Heslingastins.

De politie werd gealarmeerd en de Meldkamer Fryslân startte direct een Burgernetactie op waarbij 1142 deelnemers naar het jongetje uitkeken. Daarbij maakte de politie een grote zoekslag rondom zijn woning en in de wijk Camminghaburen. Rond 16.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een voorbijgangster het jongetje bij de speeltuin in de Groene Ster had gevonden. Zij trof hem hier enkel met alleen zijn regenjasje aan.

Het jongetje was onderkoeld en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. In alle gevallen doet de politie grondig onderzoek of er sprake is van een misdrijf. Na uitgebreid onderzoek vrijdagavond, wijst er in dit geval niet op dat er sprake is van een misdrijf. Het jongetje is uit eigen beweging naar de Groene Ster gelopen. Enkele weken geleden werd Jonas, ook dankzij een burgernetactie na anderhalf uur teruggevonden. Door Jonas zijn beperking mag hij zich graag verstoppen en wil hij nog wel eens weglopen. In stresssituaties ontdoet hij zich dan van zijn eigen kleding.
Provincie:
Tag(s):