maandag, 1. juni 2009 - 21:12

Vier arrestaties tijdens Fortuna - Bayern

Sittard

De politie heeft zondagmiddag vier personen aangehouden bij de voetbalwedstrijd Fortuna Sittard - Bayern München. De vier Fortuna-aanhangers zijn 17, 20, 26 en 40 jaar en komen allen uit de gemeente Sittard-Geleen.



Voor de aanvang van de wedstrijd werden al enkele Bayern-supporters lastig gevallen door Fortuna-aanhangers. Hierbij raakte één Bayern-supporter gewond en hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Direct na aanvang van de wedstrijd werden vanuit het Fortunavak rotjes gegooid in de richting van het bezoekersvak. Tijdens de rust kwam het opnieuw tot ongeregeldheden. Fortuna-supporters belaagden het Bayernvak, waardoor de politie moest ingrijpen en een linie moest vormen voor het bezoekersvak. De Fortuna-aanhang kon uiteindelijk teruggebracht worden naar hun eigen vak.

Na de wedstrijd begeleidde de Mobiele Eenheid de Bayern-supporters, die zich gedurende de hele wedstrijd voorbeeldig gedroegen, naar de bussen. Op dat moment vernielden de Fortuna-supporters het hek van het zuidvak waar ze opgehouden werden en braken uit. Onder begeleiding van de politie konden de Bayern-fans uiteindelijk de gemeente Sittard-Geleen verlaten. 



Vier raddraaiers werden aangehouden voor het plegen van geweld en vernielingen en werden overgebracht naar het politiebureau. 
Voorzover bekend vielen bij de schermutselingen verder geen gewonden.
Provincie:
Tag(s):