woensdag, 4. november 2009 - 18:05

Vier bedrijventerreinen in Gennep gerevitaliseerd

Gennep

In Gennep zijn vier bedrijventerreinen helemaal opgeknapt. Het gaat om de terreinen De Heij, Ovenberg, de Groot Heeze en Hoogveld. Vandaag is het project, dat in totaal ruim twee miljoen euro heeft gekost, feestelijk afgesloten. Daarmee heeft Gennep haar vestigingsklimaat flink verbeterd.

Gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken is erg tevreden over de aanpak in Gennep. Het revitaliseren van oudere bedrijventerreinen staat immers hoog in het vaandel bij de Provincie. Limburg telt in totaal 7000 hectare bedrijventerreinen waarvan circa eenderde sterk is verouderd en een facelift nodig heeft. Tot nu zijn in de afgelopen jaren al 1300 hectare oudere bedrijventerreinen gemoderniseerd in deze provincie.

Zo ook in Gennep. Hier zijn op de diverse terreinen bijvoorbeeld nieuwe riolen aangelegd, parkeerplaatsen, een draaikom voor vrachtwagens en meer groen. Eveneens is de bewegwijzering verbeterd en is een buffer aangelegd tussen de bedrijventerreinen en woongebieden. Het initiatief voor de aanpak ging uit van de ondernemers van de Ovenberg. Het gemeentebestuur van Gennep heeft er voor gezorgd dat optimaal gebruik werd gemaakt van de subsidie-mogelijkheden.
Provincie:
Tag(s):