vrijdag, 30. oktober 2009 - 12:59

Vier doden door Mexicaanse griep

Bilthoven

Er zijn in de afgelopen week vier mensen overleden aan de Mexicaanse griep. Het totaal aantal overleden mensen als gevolg van de Nieuwe Influenza A (H1N1) in Nederland komt daardoor op tien. Dit heeft het RIVM vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De vier sterfgevallen, waarvan er drie met onderliggende medische problematiek te kampen hadden en deze informatie voor de 4e patiënt nog ontbreekt, betreffen een 11-jarig meisje, een 6-jarig jongetje, een 25-jarige man en een 56-jarige vrouw. In de afgelopen week is het aantal ziekenhuisopnamen wegens een laboratoriumbevestigde infectie met Nieuwe Influenza A (H1N1) wederom verdubbeld ten opzichte van vorige week, 131 patiënten zijn gemeld deze week.

Totaal 335 opgenomen patiënten
In totaal zijn tot en met 28 oktober 335 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en zijn 10 patiënten overleden. Bij 58,2% van de opgenomen patiënten was sprake van onderliggende medische problematiek.

Intensive Care opnamen
Afgelopen week zijn 7 patiënten opgenomen op de Intensive Care. In totaal zijn 39 patiënten opgenomen (geweest) op de Intensive Care. Van deze patiënten hadden 25 personen mechanische beademing nodig en 61,5% van de patiënten heeft een onderliggend lijden. In de leeftijdsverdeling is een piek te zien in de leeftijdscategorie10 tot 15 jaar.

'Milde griepepidemie'
Het aantal mensen dat de huisarts bezoekt wegens griepachtige klachten blijft vrij stabiel. Op basis hiervan kan nog steeds worden gesproken van een milde griepepidemie in Nederland.
Provincie:
Tag(s):