vrijdag, 6. november 2009 - 12:57

Vier Duitse voetbalsupporters vastgezet

Heerenveen

De politie heeft donderdagmiddag in het centrum van Heerenveen vier Duitse voetbalsupporters van Hertha BSC aangehouden voor geweldplegingen. De vier mannen van 21, 26, 30 en 38 jaar maakten deel uit van een grote groep voetbalsupporters.

De groep was vanuit het centrum onderweg naar het stadion. Op de Lindegracht en de Heideburen ging het mis. De groep probeerde de confrontatie te zoeken met supporters van sc Heerenveen. Ook werden er vernielingen aangericht aan onder andere auto’s. De Mobiele Eenheid (ME) greep in en werden dan ook enkele charges uitgevoerd. Daarbij werd geslagen met de wapenstok en ook werd er een politiehond ingezet. Eén van de Duitsers belandde daarbij in de gracht.

Tijdens de schermutselingen werden vier Duitsers aangehouden. De vier werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De groep Duitse voetbalsupporters werd door de politie vervolgens begeleid naar het uitvak van het Abe Lenstra Stadion. Tijdens de wedstrijd en ook na afloop bleef het rustig in Heerenveen.
Provincie:
Tag(s):