maandag, 30. november 2009 - 16:44

Vier Litouwers aangehouden na inbraak in vrachtauto’s

Hengelo

Een 16-jarige meisje en een 21-, 21- en 27- jarige man, allen afkomstig uit Litouwen, werden zondagavond 29 november aangehouden, omdat zij verdacht worden in diverse geparkeerde vrachtauto’s te hebben ingebroken. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Zondagavond 29 november omstreeks 23.45 uur kreeg de politie melding dat een aantal personen verdacht rond enkele vrachtauto’s liep op de Vliegveldstraat in Hengelo. Toen de politie ging kijken gingen de verdachten er snel vandoor.

De politie trof enkele opengebroken vrachtauto’s aan, waarbij de navigatie eruit was gehaald. In de buurt troffen de agenten een busje met Litouws kenteken aan. In de bus zat een 16-jarige meisje. De bus werd door de politie meegenomen.

De politie ging opzoek naar de verdachten en trof drie mannen aan op de Hoofdstraat in Deurningen. De drie waren hun busje kwijt. Uit sporenonderzoek konden de mannen gelinkt worden aan de inbraken in de vrachtauto’s. Het viertal is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):