woensdag, 11. november 2009 - 21:22

Vierde week van de jeugdzorg gaat van start

Regio

“Gewoon Jeugdzorg” is het thema van de Week van de Jeugdzorg die van 14 tot en met 21 november 2009 wordt georganiseerd. Tijdens de week staan alle jongeren en medewerkers in de jeugdzorg centraal. Ook in Drenthe worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een gastles door gedeputeerde Anneke Haarsma en een tournee van een jeugdzorgbus langs verschillende scholen in het voortgezet- en beroepsonderwijs.

De Week van de Jeugdzorg wil laten zien dat jeugdzorg mensenwerk is. Provincies, bureaus jeugdzorg en jeugdzorgaanbieders laten een andere kant van de jeugdzorg zien, waarbij aandacht en oog is voor de vele waardevolle en onmisbare dingen die er in de jeugdzorg gebeuren. Oog voor de duizenden medewerkers in de jeugdzorg die dag in, dag uit bezig zijn met de ontwikkeling van die jonge mensen die een moeilijke fase van hun leven doormaken. Oog voor de jongeren én hun ouders. Deze jongeren krijgen mede dankzij de hulpverlening kansen voor een goede toekomst.

Tijdens de Week van de Jeugdzorg worden er in het hele land activiteiten georganiseerd om het werk van jeugdzorg onder de aandacht te brengen. De Drentse activiteiten zijn onderdeel van deze landelijke campagne, waarvan cabaretière Sara Kroos ambassadeur is.

De Week van de Jeugdzorg is een initiatief van de twaalf provincies, bureau jeugdzorg en de jeugdzorgaanbieders. Gedurende deze week vragen zij aandacht voor het werk dat binnen de jeugdzorg wordt verricht.
Provincie:
Tag(s):