dinsdag, 4. augustus 2009 - 9:31

Viertal in Echt aangehouden na vernielzucht

Echt-Susteren

Zondagavond zijn in Echt vier personen aangehouden op verdenking van het aanrichten van vernielingen, het negeren van een stopteken, verzet bij aanhouding en het afplakken van kentekenplaten.

Omstreeks 20:30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een aantal personen aan de Houtstraat stenen op auto's aan het gooien waren. Onderweg kwamen agenten de verdachten tegen in hun auto, waarvan het kenteken was afgeplakt. Na een korte achtervolging stopte het voertuig op de Kantstraat, waarna een 27-jarige man uit Maasbracht er direct te voet vandoor ging. Een 23-jarige vrouw uit Maasbracht werd door een agent aangehouden. Een 20-jarige vrouw uit eveneens Maasbracht wilde dit voorkomen en begon de agent te slaan. Ook zij werd aangehouden. De vierde verdachte, een 22-jarige man uit Rotterdam, werd ook door de politie aangehouden. De 27-jarige verdachte welke er in eerste instantie vandoor was gegaan, is niet veel later in een horecagelegenheid een eindje verderop aangehouden.
Bij controle bleek dat de 27-jarige man en bestuurder van het voertuig onder invloed van alcohol was en reeds een tijdelijk rijverbod had. De vier verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):