woensdag, 4. november 2009 - 20:20

Viertal verdacht van misbruik van omroepgeld

Vlaardingen

De FIOD-ECD heeft woensdag vier verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar misbruik van omroepgeld van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO). Dit heeft het ministerie van Financiën laten weten.

Het gaat om de ex-directeur van de NMO uit Vlaardingen en zijn zoon en diens vrouw uit Schiedam. Daarnaast is er nog een filmproducent uit ‘s-Graveland aangehouden. De ex-directeur van de NMO wordt verdacht van valsheid in geschrifte, het benadelen van de Belastingdienst en het aannemen van steekpenningen als directeur van de NMO. De omroep maakte gebruik van publieke gelden om radio- en televisieprogramma’s te maken.

De filmproducent wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het omkopen van de ex-directeur van de NMO in ruil voor het verkrijgen van opdrachten. De zoon en schoondochter van de ex-directeur worden verdacht van valsheid in geschrifte.

Het vermoeden is, dat er gefraudeerd is met meer dan 600.000 euro. Het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket startte in december 2008, na een aangifte van het Commissariaat voor de Media. Op 14 en 19 maart 2009 zijn er doorzoekingen verricht in de arrondissementen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Daarbij zijn toen administratie en digitale bestanden in beslag genomen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):