dinsdag, 3. november 2009 - 15:27

Vijf aanhoudingen in onderzoek malafide kredietverstrekker

Maastricht

De Bovenregionale Recherche Zuid Nederland (BRZN) heeft dinsdag tijdens een grootscheepse actie in Limburg vijf personen aangehouden. In totaal werkten 70 mensen mee aan de actie. Op vier adressen in Limburg werden invallen gedaan, meldt de recherche.

Het onderzoek van de BRZN richt zich op een malafide kredietverstrekker uit Maastricht. Uit onderzoek van de recherche is gebleken dat de onderneming kredieten aanbood. Daarbij werd wel een eerste aanbetaling opgestreken maar de beloofde lening werd nooit verstrekt. De kredietverstrekker opereerde vanuit Nederland, maar zocht haar cliënten in Duitsland.

De slachtoffers werden gelokt met een aantrekkelijke aanbieding voor een krediet. In de meeste gevallen ging het om bedrijven, hoewel ook enkele particulieren slachtoffer zijn geworden. Uiteindelijk tekenden zij een contract waarbij wel eerst een vergoeding betaald moest worden. Nadat die was voldaan volgde uiteindelijk nooit de verstrekking van het beloofde krediet. De recherche vermoedt dat op deze manier enkele miljoenen euro's zijn verkregen.

Bij de actie zijn invallen gedaan op vier locaties in Obbicht, Beek, Sittard en Cadier en Keer. Daarbij werden vijf personen gearresteerd. In Obbicht werd een 57-jarige man met de Duitse nationaliteit aangehouden in zijn woning. In Kerkrade hield de BRZN een 41-jarige man uit Sittard aan en in Heerlen een 26-jarige man uit die plaats. Een 40-jarige vrouw uit Cadier en Keer werd in haar woonplaats aangehouden. In Beek werd tot slot een 42-jarige vrouw uit het Duitse Herzogenrath aangehouden. Deze personen waren allemaal werkzaam bij deze kredietverstrekker. Tijdens de inval zijn ook diverse documenten en gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):