maandag, 16. november 2009 - 11:47

Vijf gewonden bij ongeval Waterlandseweg

Almere

Bij een ongeval op de Waterlandseweg (N305) tussen Almere en Zeewolde zijn maandagochtend vijf gewonden gevallen. Onder de gewonden bevonden zich drie kinderen.

Het ongaval gebeurde rond half acht tussen de Vogelweg en de aansluiting met de A-27. Een personenauto die richting Almere reed is in de berm terech gekomen en bij de poging weer de weg op te rijden op de verkeerde weghelft gekomen. Daar botste de auto frontaal op een taxibusje dat een aantal gehandicape kinderen vervoerde. Vervolgens reden diverse auto's in op de twee voertuigen en moesten enkele automobilisten de berm in om het ongeval te ontwijken. In totaal raakten zeven auto's betrokken bij het incident.

Meerdere politie eenheden, amblances en brandweervoertuigen kwamen ter plaatse om hulp te verlenen, een traumahelicopter uit Amsterdam werd ter assistentie ingeroepen omdat de toestand van enkele slachtoffers zorgwekkend leek. De Waterlandseweg werd door het ongeval volledig geblokkeed en er ontstond veel verkeershinder in beide richtingen. Het betreffende gedeelte van de weg is nog geruime tijd volledig afgesloten geweest in verband met technisch onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analysedienst van de politie. Wat de verwondingen van de slachtoffers zijn is niet bekend. Een van de kinderen, een 8-jarig jongetje uit Almere is overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. De overige gewonden, twee 9-jarige kinderen uit Almere, de chauffeuse van de taxibus en de bestuurder van de persoenauto zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Flevoland. De politie onderzoekt nog waarom de automobilist it Utecht in de berm terecht kwam.
Provincie:
Tag(s):