woensdag, 28. oktober 2009 - 11:46

Vijftig omstanders sluiten agenten in

Utrecht

Een aanrijding liep op dinsdag 27 oktober zo uit de hand, dat de politie honden moest inzetten om haar werk te kunnen doen.

Rond 13.20 uur kreeg de politie de melding dat op de J.S. de Rijkstraat in Utrecht een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij de gemoederen hoog opliepen.

Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 33-jarige man uit Nieuwegein aan. De man zijn kleding was gescheurd en hij had lichte verwondingen. Hij verklaarde dat hij rond 13.15 uur op de J.S. de Rijkstraat een aanrijding tussen een auto en scooter zag gebeuren, waarbij de scooterbestuurder ten val kwam. Hij liep ernaartoe en bood zijn hulp aan. Terwijl hij met de automobilist stond te praten, kwamen zes à zeven jongens aanlopen. De Nieuwegeiner kreeg woorden met enkele van hen en werd door één van hen geslagen, waarna hij viel. Vervolgens werd hij geschopt. Het slachtoffer slaagde erin op te staan en weg te rennen. Hij zag dat omstanders de verdachten die hem achterna wilde komen, tegenhielden. Het slachtoffer belde vervolgens 112.

Het slachtoffer wees aan de agenten vier verdachten aan, die hem hadden mishandeld. Eén van hen rende weg, waarop een agent achter hem aanging en hem aanhield. Daarbij verzette de verdachte zich en kreeg hulp van een meerdere omstanders. Eén van de agenten verzocht de politiemeldkamer met spoed meerdere politie-eenheden te sturen. Meer dan vijftig omstanders sloten de agenten in, die zich genoodzaakt zagen hun wapenstok te pakken.

Meerdere politie-eenheden, waaronder enkele politiehondengeleiders, kwamen ter plaatse. De rust kon worden hersteld en de agenten hielden vier verdachten, mannen van 26, 28, 33 en 71 jaar, aan. Het betrof vier familieleden. De jongste was degene die op de scooter had gereden. Twee omstanders probeerden de aanhoudingen te voorkomen en één van hen gooide een flesje drank tegen het hoofd van een agent. Ook deze verdachten, twee broers van 20 en 25 jaar (geen familie van de andere verdachten), werden aangehouden.

Bij de schermutselingen liepen vier agenten lichte verwondingen op, onder andere bestaande uit blauwe plekken en schaafwonden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De Nieuwegeiner en de gewonde agenten deden aangifte van mishandeling.
Provincie:
Tag(s):