dinsdag, 10. november 2009 - 19:38

Voetbalclubs vaccineren spelers tegen regels in

Amsterdam

Minstens 5 voetbalclubs uit de Eredivisie geven toe hun voetballers te hebben gevaccineerd tegen Mexicaanse griep. Deze voetballers vallen niet onder de door het RIVM aangewezen risicogroepen. Dat blijkt uit onderzoek van het RTL 4 programma ‘EditieNL’.

De clubs waar het om gaat zijn AZ, NAC Heracles, PSV en Vitesse en zijn terughoudend over de herkomst van het vaccin. Een enkele club wil toegeven het vaccin via de sportarts te hebben gekregen, die naast zijn werk bij de club ook een huisartsenpraktijk heeft. Alleen huisartsen hebben het vaccin ontvangen van minister Klink.

Zowel de politiek als andere voetbalclubs reageren verbolgen. FC Utrecht, dat de spelers niet vaccineert, is woest: "Dit is verwerpelijk. Het vaccin moet naar de risicogroepen gaan." De KNVB laat weten dat de clubs zich aan de richtlijnen van het RIVM horen te houden.

CDA en PvdA vinden het onacceptabel dat artsen zich hiervoor laten gebruiken. De Vereniging van Huisartsen zegt geen mogelijkheden te hebben om de huisartsen aan te pakken. De SP wil dat minister Klink maatregelen neemt.
Categorie:
Tag(s):