donderdag, 10. september 2009 - 21:00

Voetballer Edgar Davids gaat zich inzetten voor schooldrop-outs

Een team van zes jongeren gaat de komende maanden langs Amsterdamse vmbo-instellingen om over hun eigen ervaringen op school te vertellen.

Doel is dat de jongeren die zelf ervaring hebben met schooluitval, maar de weg naar school teruggevonden hebben, hun eigen verhaal aan andere jongeren vertellen en laten zien dat het belangrijk is een diploma te halen en niet voortijdig te stoppen met school.

Donderdagochtend werd het team vroegtijdig schoolverlaten (VSV) door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) op het Gaasterlandcollege gelanceerd. Tevens was er de presentatie van de speciale website van het team. Op deze website kunnen leerlingen die over vroegtijdig schoolverlaten nadenken de ervaringen van het VSV-team lezen en vragen stellen.

Het VSV-team krijgt een eigen coach, want voetballer Edgar Davids gaat het jongerenteam begeleiden. Jongeren die een droom hebben, moeten volgens Davids 'een knop omdraaien in hun hoofd en er heel hard voor werken'.

Het jongerenteam is een proef, die plaatsvindt in het kader van de actieweek 'maak het zelf, schrijf je in'. Die heeft onder meer als doel om vmbo'ers duidelijk te maken dat ze een vervolgopleiding moeten doen.

Het project is ontwikkeld na afspraken die het ministerie van Onderwijs heeft gemaakt met scholen en gemeenten om het aantal voortijdige schoolverlaters tussen 2008 en 2011 met 40 procent terug te brengen.
Provincie:
Tag(s):