maandag, 28. september 2009 - 21:39

Voltooiing van de reconstructie van de N229 door puzzelstukje

Cothen

Maandagmiddag 28 september kwamen de gedeputeerde Mobiliteit van de Provincie Utrecht, dhr. Jan Ekkers, en vertegenwoordigers van de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede bijeen ter ere van het voltooien van de reconstructie van de N229 tussen Bunnik en Cothen.

Door het vervangen van een puzzelstukje op een grote kaart van de provinciale weg werd de reconstructie officieel voltooid.

De werkzaamheden aan de N229 hebben in het totaal zo’n twee jaar in beslag genomen en omvatten het aanleggen van een busbaan tussen Werkhoven en Bunnik, het aanpassen van de kruising bij Werkhoven en de aanleg en bouw van een fietserstunnel en een speedrotonde bij Cothen. Hierdoor is een aantal grote knelpunten op het traject weggenomen. Deze knelpunten betreffen de doorstroming van het autoverkeer en het openbaar vervoer, de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de kwaliteit van de leefomgeving.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst, nabij de rotonde in Cothen, werd gezamelijk teruggeblikt op het gerealiseerde plan en de effecten die ervan worden verwacht.
Provincie:
Tag(s):