maandag, 23. november 2009 - 20:30

Voorleiding en toetsing verdachten Urk

Urk

Voor het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Dirk Post van Urk is het noodzakelijk dat de verdachten langer vast blijven zitten.
Dat heeft de officier van justitie van het parket in Lelystad, dat het onderzoek (TGO 28) in deze zaak leidt, vandaag besloten.

De 15-jarige verdachte wordt dinsdag 24 november voorgeleid voor de rechter-commissaris van de Rechtbank in Lelystad, waar 14 dagen bewaring wordt gevorderd.

Voor de overige twee verdachten van 12 en 13 jaar heeft de officier van justitie de inverzekeringstelling met drie dagen verlengd. Wel werd vandaag de rechtmatigheid van hun aanhouding door de rechter-commissaris getoetst.

Na de verlengde inverzekeringstelling neemt de officier de beslissing of hij ook voor deze verdachten de bewaring van 14 dagen zal vorderen. De reden voor deze tussenstap is dat de officier van justitie meer duidelijkheid wil hebben over het mogelijke aandeel van deze verdachten bij het misdrijf.

Het stoffelijk overschot van Dirk Post werd woensdag 18 november in een bos aan de rand van Urk door voorbijgangers gevonden. Hij is door geweld om het leven gekomen.

Op vrijdag 20 november en zaterdag 21 november zijn een 13-jarige, 15-jarige en 12-jarige jongen, allen van Urk, door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige jongen.
Provincie:
Tag(s):