maandag, 30. november 2009 - 19:40

Vrachtwagen gekanteld bij Ekkersrijt

Eindhoven

Op de A58 ten noorden van Eindhoven is maandag aan het begin van de middag een vrachtwagen gekanteld. Om half een kreeg de chauffeur van een Limburgs transportbedrijf een klapband en wist zijn combinatie daardoor niet meer onder controle te houden.

De met een meststof geladen wagen kwam daardoor ter hoogte van de afrit naar industrieterrein Ekkersrijt dwars op de weg te liggen. Een deel van de lading kwam daarbij op het wegdek van de A58 terecht.

De vrachtwagenchauffeur wist op eigen kracht uit zijn cabine te komen en raakte wonder boven wonder slechts lichtgewond. Hij is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat de gekantelde truck een van beide rijstroken blokkeerde werd die door de verkeerspolitie afgesloten wat voor een flinke opstopping zorgde.

Omdat in de omgeving van het ongeval op diverse plekken aan de weg wordt gewerkt kon Rijkswaterstaat snel beschikken over een graafmachine en kiepwagen. Zo kon de troep snel van de weg worden gehaald. Nadat de truck was geborgen kon de weg weer worden vrijgegeven voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):