maandag, 16. november 2009 - 20:32

Vrij buitenspelen in Stokhasselt

Tilburg

Jantje Beton gaat tot 2014 de omgeving in Stokhasselt speelvriendelijk maken, samen met kinderen, ouders, buurtbewoners en de gemeente Tilburg. De gemeente en Jantje Beton stellen hiervoor samen 500.000 euro beschikbaar. Vandaag werd het startschot geven voor dit project ‘Vrij buitenspelen in de wijk’. "De activiteiten die Jantje Beton wil uitvoeren sluiten naadloos aan op onze wijkimpuls voor Stokhasselt. We willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en daar plezier aan beleven", licht wethouder Gon Mevis (zorg en welzijn, impulswijken) toe.

Met het project streven beide partijen naar een speelvriendelijke wijk voor de kinderen. Een optimale speelomgeving betekent dat kinderen dichtbij huis vrij kunnen buitenspelen. Volwassenen hebben daarbij slechts een minimale rol en kinderen kunnen zelf hun spel invullen. Vrij buitenspelen betekent dat er uitdagende speelaanleidingen zijn voor alle kinderen, die zijn ook goed bereikbaar en kinderen maken er zichtbaar gebruik van.

Grootse pen onder toeziend oog van veel spelende kinderen uit de wijk en buurtbewoners ondertekenden wethouder Gon Mevis en Rob van Gaal (directeur Jantje Beton) een reuzencheque met een grootse pen. Drie kinderen uit de wijk hielpen hen de pen vast te houden. Gedurende de gehele middag speelden vele kinderen op het grasveld aan de Dirigentenlaan met verschillende speelattributen, onder begeleiding van vrolijke muziek van Peer de Graaf.
Provincie:
Tag(s):